Firemní kultura švédské společnosti v České republice - Melková, Monika (2011)
Cílem bakalářské práce je analyzovat švédskou firemní kulturu a její uplatňování ve švédské firmě LYCKEBY CULINAR a. s. První kapitola popisuje kulturu a firemní kulturu obecně. V druhé kapitole je přiblíženo Švédské království, jeho obecná charakteristika, historie, ekonomika a také kultura a jeho obchodní specifika. Třetí kapitola je zaměřená na firemní kulturu švédské firmy LYCKEBY CULINAR a. s. a popisuje její image, zaměstnance, komunikaci, klíčové hodnoty a vize.