Analýza cestovního ruchu ve vybraném městě (Poděbrady) - Šimůnková, Monika; Jarolímková, Liběna; Zábranská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce se zabývá analýzou cestovního ruchu ve městě Poděbrady. Hodnocen je jak současný stav cestovního ruchu ve městě, tak potenciál pro jeho další rozvoj. Bakalářská práce je rozdělena do čtyř kapitol. První a druhá kapitola představují teoretickou část, třetí a čtvrtá kapitola tvoří praktickou část. V první kapitole jsou definovány základní pojmy spojené s tematikou městského cestovního ruchu i cestovního ruchu obecně, obsahem druhé kapitoly je charakteristika města Poděbrady. Třetí kapitolu tvoří samotná analýza, ve které je zahrnut přehled atraktivit, infrastruktura cestovního ruchu, typy cestovního ruchu ve městě, instituce působící v oblasti cestovního ruchu, návštěvnost, propagace města, produkty cestovního ruchu a SWOT analýza cestovního ruchu v Poděbradech. V poslední (čtvrté) kapitole je obsaženo zhodnocení cestovního ruchu ve městě (přínosy pro město, konkurenceschopnost) a potenciál města a jeho využití, z čehož vychází také některé náměty a návrhy na zlepšení situace. Dále jsou zde načrtnuty záměry města do budoucna. Téměř v závěru jsou Poděbrady porovnávány se srovnatelným městem v zahraničí.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses