Analýza cestovního ruchu ve vybraném městě (Beroun) - Perničková, Vendula (2011)
Bakalářská práce se zabývá analýzou cestovního ruchu města Beroun, které se nachází ve Středočeském kraji. Práce se skládá z teoretické a analytické časti. Teoretická část vymezuje základní pojmy používané v cestovním ruchu, např. městský cestovní ruch, stravovací a ubytovací zařízení atd. Analytická část obsahuje nabídku cestovního ruchu, instituce zabývající se cestovním ruchem a infrastrukturu města. Závěr práce zahrnuje SWOT analýzu, současnou prezentaci města, jeho záměry a komparaci s jinými významnými městy v rámci Středočeského kraje.