Přehled produktů atraktivit – vzdělávací programy pro školy - Soshnikova, Ksenia; Jarolímková, Liběna; Bakos, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalářská práce je o speciálních produktech na trhu cestovního ruchu- o programech, které jsou připraveny pro školy v muzeích, galeriích, divadlech, v hradech a zámcích, v památnících holocaustu, v ekologických centrech a v dalších kulturních zařízeních. Tyto vzdělávací programy vytváří vzdělávací oddělení kulturních institucí nebo externí odborníci. Hlavním cílem interaktivních vzdělávacích programů je pomoct žákům a studentům procítit expozici, zapojit žáky do diskusí, nechat je soutěžit, hrát hry a podnikat další zajímavé aktivity. Teoretická část práce je o stručné historii vzdělávání v kulturních zařízeních a o cílové skupině zákazníků. Práce též obsahuje charakteristiku vzdělávacích programů a kapitolu o zařazení vzdělávacích programů do oblasti cestovního ruchu. Velmi důležitou kapitolou je typologie vzdělávacích programů, která je vytvořena dle dvou různých aspektů. První rozdělení je dle nabízející program kulturní instituce a druhé dle obsahu vzdělávání. Praktická složka je rozdělena do dvou částí. První část obsahuje přehled o situaci na českém trhu a shrnutí nabízených vzdělávacích programů, které jsou rozděleny do skupin dle druhé typologie. Druhou částí je návrh vlastního projektu, který bych chtěla zpracovat ve své diplomové práci. Jde pouze o návrh integrovaného projektu pro kulturní zařízení Karlovarského kraje: pro areál Bečov, NPR Soos a pro muzeum Moser, kde by mohly byt vytvořeny výukové programy pro školy. Projekt by mohl mít společnou propagaci a jednotné zdroje financování.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses