Vzdělávání a rozvoj pedagogických pracovníků - Serbusová, Pavla (2011)
Bakalářská práce pojednává o vzdělávání a rozvoji pedagogických pracovníků, přičemž jejím cílem je analýza dalšího vzdělávání a rozvoje pedagogických pracovníků na základních školách a gymnáziích, zdali probíhají v souladu s platnými zákony, dále jakým způsobem je další vzdělávání pedagogických pracovníků uskutečňováno v praxi, a to na vzorku základních škol a gymnázií. Aktuální stav dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků byl zjišťován pomocí dotazníkového šetření a výsledky tohoto šetření, včetně pojmenování problémů a uvedení návrhů na možné zlepšení stávajícího stavu, jsou uvedeny v praktické části. V závěru je zhodnoceno, jak a v čem se skutečný stav liší od teoretických východisek ukotvených v zákonech.