Internacionalizace firmy O.T.E.C. a komparace její strategie na vybraných zahraničních trzích - Kudrnáčová, Gabriela (2011)
Tato práce si klade za cíl zhodnotit postup internacionalizace firmy O.T.E.C. a komparovat strategie, které společnost využívá na jednotlivých trzích, přesněji na trhu České republiky a Francie. Předmětem podnikání referenční firmy jsou speditérské služby, které česká pobočka rozšířila o služby skladovací a logistické, což bude hlavním bodem komparace. Nejprve je společnost představena, poté popsán obor činnosti obou poboček a postup internacionalizace. Následně jsou obě pobočky porovnány v oblasti rozdílných služeb, cílených teritorií a dopadů krize z let 2008 - 2010.