Charakteristika vývoje ekonomiky Chile v 70. a 80. letech 20. století - Hořáková, Anna (2011)
Tato práce se zabývá, jak vyplývá z jejího názvu, hospodářským vývojem Chile v 70. a 80. letech 20. stol. Sleduje politický, sociální a ekonomický vývoj za vlády dvou zcela odlišných hospodářských politik, socialismu Salvadora Allendeho a ekonomického liberalismu Augusto Pinocheta a dává odpověď na otázku, jak tyto dva směry ovlivnily další vývoj Chile.