Možnosti využitia vybraných zrúcanín slovenských hradov v cestovnom ruchu - Barošová, Anna; Netková, Jarmila; Koňařík, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalárska práca je venovaná tematike hradov a hradných zrúcanín na Slovenku a ich integrácii do cestovného ruchu. Autorka sa konkrétne zamerala na zrúcané hrady východného a južného Slovenska, nakoľko sa jedná o regióny s nevyužitým potenciálom v rámci cestovného ruchu. Cieľom práce je upriamenie pozornosti na chátrajúce kultúrne pamiatky, ktoré majú potenciál využita v cestovnom ruchu spomínaných regiónov. Praktickej časti predchádzajú kapitoly venované cestovnému ruchu na Slovensku a postaveniu pamiatkového fondu v ňom. Samotná praktická časť je tematicky aj štylisticky rozdelená na 2 časti - Hrady protitureckého valu a Zabudnuté zrúcaniny východného Slovenska. Tú prvú tvorí návrh dvoch tematických trás, ktoré tematicky a geograficky prepojujú vybrané hradné pamiatky. V prípade hradov východného Slovenska autorka navštívila 4 vybrané hradné zrúcaniny - hrady Vinné, Brekov, Jasenov a Čičava. Následne popísala a na základe konkrétnych vybraných kritérií zhodnotila ich využitie v cestovnom ruchu.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses