Cross-docking ako distribučná metóda - Švehlová, Zuzana; Pernica, Petr, 1948-; Jirsák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Súčasné logistické reťazce musia byť navrhnuté tak, aby sa vyrovnali s krátkymi životnými cyklami výrobkov, vysokou obrátkovosťou zásob, nízkou mierou predvídateľnosti atď. Na trhoch sa menia podmienky pre presnosť, spoľahlivosť a pružnosť dodávok, a preto je nutné hľadať nové alternatívne metódy, ktoré umožňujú zvyšovať efektivitu, udržať konkurencieschopnosť a pritom spĺňať požiadavky a potreby odberateľov. V mojej práci sa preto zameriavam na distribučnú metódu cross-docking. V prvej časti práce popisujem princípy fungovania cross-dockingu v distribúcii, uvádzam jednotlivé typy cross-dockingu a detailnejšie charakterizujem predpoklady a podmienky, za ktorých by mala byť táto metóda zavedená, aby jej využitie prinieslo požadované výsledky. Práca ďalej obsahuje analýzu postavenia cross-dockingu v súčasných podmienkach a uvádza niekoľko typov reťazcov fungujúcich na pull princípe, ktoré v určitom bode reťazca túto distribučnú metódu využívajú. Na základe uvedených príkladov následne rozoberám súčasné možnosti a problémy uplatnenia cross-dockingu u obchodných spoločností a u výrobcov.
Vedoucí práce: Petr Pernica
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses