Faktory ovlivňující konkurenceschopnost vybrané malé firmy na zahraničních trzích - Javůrek, Vít (2011)
Tato bakalářská práce se věnuje roli malých a středních podniků v české ekonomice. V první části je podrobněji analyzována jejich úloha v ekonomice ČR a jejich vývoj od roku 2000. Dále jsou uvedeny také možnosti podpory dostupné malým a středním podnikům. V praktické části jsou na příkladu konkrétní drobné firmy analyzovány hlavní faktory ovlivňující její konkurenceschopnost na zahraničních trzích. Důraz byl kladen na organizaci výroby, marketing, distribuci a finanční řízení firmy.