Odhady pravděpodobnosti neopakovatelných jevů - Novák, Vít (2011)
Kdekoliv se setkáme s předpovědním systémem, můžeme narazit na potřebu jeho hodnocení. Pro něj je však mnohdy použito nevhodných metod. Existují případy, kdy je nutné správně zohlednit možné důsledky chyb. Právě zde lze použít statistiku založenou na míře informace potažmo entropie. Této problematice je věnována první část. V té druhé se snažím ukázat možné oblasti aplikace. Například kurzové sázení. Přikládám i své v praktické poznatky z této problematiky a samotné metody konstrukce těchto odhadů, které jsou závislé na povaze jevů, jichž se předpověď týká.