Odhady pravděpodobnosti neopakovatelných jevů - Novák, Vít; Hebák, Petr, 1940-2022; Černý, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Kdekoliv se setkáme s předpovědním systémem, můžeme narazit na potřebu jeho hodnocení. Pro něj je však mnohdy použito nevhodných metod. Existují případy, kdy je nutné správně zohlednit možné důsledky chyb. Právě zde lze použít statistiku založenou na míře informace potažmo entropie. Této problematice je věnována první část. V té druhé se snažím ukázat možné oblasti aplikace. Například kurzové sázení. Přikládám i své v praktické poznatky z této problematiky a samotné metody konstrukce těchto odhadů, které jsou závislé na povaze jevů, jichž se předpověď týká.
Vedoucí práce: Petr Hebák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses