Vzdělávání zaměstnanců - územní samospráva - Stibůrek, Jan (2011)
Cílem bakalářské práce je prozkoumat a posoudit problematiku (právní úpravu, zásady a postupy) vzdělávání úředníků územních samosprávných celků na příkladu Městského úřadu Benešov. Bakalářská práce je rozdělena do čtyř částí. První část je zaměřena na význam vzdělávání zaměstnanců, specifika vzdělávání dospělých lidí a metody výuky. Následující část se zabývá veřejnou správou a jejím dělením se zaměřením na územně samosprávný celek. Třetí část je věnována vzdělávání v územní samosprávě. Je zde popsáno vzdělávání úředníků a základní pojmy dle Zákona o úřednících. Na závěr této části je představeno vzdělávání v rámci bezpečnosti a ochrany zdraví při práci podle Zákoníku práce. V poslední čtvrté části, na základě nastudované odborné literatury, konzultací s personálním oddělením MěÚ Benešov a interních dokumentů MěÚ Benešov, je představen způsob realizace vzdělávání úředníků na MěÚ Benešov.