Strategické rozhodování při rozvoji malého podniku - Dvořák, Lukáš; Dědina, Jiří, 1955-; Selbak, Samer; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Saatyho metoda je pokročilým způsobem metody párového srovnávání. Rozhodovatel nejdříve stanoví preferenční vztahy dvojic kritérií a velikost této preference. Velikost preference se vyjadřuje daným počtem bodů ze zvolené bodové stupnice (viz tabulka 27, s.39). Z takto popsaného kroku rozhodovatel získá matici velikosti preferencí, nebo-li Saatyho matici. Váhy kritérií v Saatyho metodě je možné stanovit exaktními a aproximativními postupy. Kvůli složitosti a softwarové náročnosti exaktních postupů se v této diplomové práci budu věnovat postupům aproximativním. Odhady vah kritérií je možné získat sečtením prvků v každém řádku matice a vydělením jejich součtem. Stanovené podíly pro jednotlivé řádky pak představují odhady vah odpovídajících kritérií.
Vedoucí práce: Jiří Dědina
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses