Analýza specifik podnikání v osobní silniční dopravě - Krupa, Štěpán (2011)
Cílem této práce je poskytnout výstižný přehled o současné situaci podnikání v autobusové dopravě, ukázat rozdíly ve výkonech velkého a malého podniku v rámci tohoto oboru a zároveň poukázat na problémy, které se zde vyskytují. V úvodních kapitolách je upřena pozornost k teoretickým problémům a jejich charakterizaci (jako jsou dopravní politika či dopravní obsluha) a metodologické průpravě potřebné pro část praktickou, která se bude zabývat výzkumem reálné situace dvou současných subjektů podnikajících na českém trhu -- Dopravního podniku hl. města Prahy a.s. a České silniční autobusové dopravy (ČSAD) Vsetín a.s. Rozdíly jsou znázorněny pomocí několika klíčových ukazatelů (provozně-technických, ekonomických, atd.), přičemž hlavním podkladem zde jsou výroční zprávy obou společností a interní zdroje poskytnuté pracovníkem ČSAD Vsetín.