Podmínky pro vstup zahraniční firmy na český trh - Mertinová, Nicole (2011)
Tato práce analyzuje podmínky vstupu zahraniční firmy na trh České republiky. Pozornost je věnována jak teoretickým podmínkám pro vstup firmy na zahraniční trhy, tak i stávajícím podmínkám na českém trhu. Práce analyzuje nejdůležitější faktory, které na firmy při vstupu na trh působí a které mohou mít vliv na jejich úspěšné etablování na cílovém trhu, a makro a mikroekonomické podmínky na trhu České republiky a jejich změnu za posledních 10 let.