Plnenie maastrichtských konvergenčných kritérií Gréckom - Furicová, Veronika (2011)
Hlavný cieľ tejto práce je splnenie maastrichtských konvergenčných kritérií Gréckom. Prvá kapitola sa zaoberá všeobecnými vlastnosťami, historickopolitickým a ekonomickým vývojom od druhej svetovej vojny až po súčasnosť. Druhá kapitola ukazuje a vysvetľuje maastrichtské konvergenčné kritériá. Tretia kapitola hodnotí plnenie konvergenčných kritérií Gréckom pred vstupom do EMU a fiškálne podmienky v priebehu členstva v EMU. Prvý sa zameria na plnenie nominálnych konvergenčných kritérií v tretej etape hospodárskej a menovej únie, keď Grécko ako jediná kandidátska krajina nebola prijatá do EMU. Druhý sledovaný cieľ je implementácia fiškálnych kritérií pre členstvo v EMU od roku 2001 do súčasnosti.