Plnenie maastrichtských konvergenčných kritérií Gréckom - Furicová, Veronika; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Hlavný cieľ tejto práce je splnenie maastrichtských konvergenčných kritérií Gréckom. Prvá kapitola sa zaoberá všeobecnými vlastnosťami, historickopolitickým a ekonomickým vývojom od druhej svetovej vojny až po súčasnosť. Druhá kapitola ukazuje a vysvetľuje maastrichtské konvergenčné kritériá. Tretia kapitola hodnotí plnenie konvergenčných kritérií Gréckom pred vstupom do EMU a fiškálne podmienky v priebehu členstva v EMU. Prvý sa zameria na plnenie nominálnych konvergenčných kritérií v tretej etape hospodárskej a menovej únie, keď Grécko ako jediná kandidátska krajina nebola prijatá do EMU. Druhý sledovaný cieľ je implementácia fiškálnych kritérií pre členstvo v EMU od roku 2001 do súčasnosti.
Vedoucí práce: Emílie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses