Analýza rozvoje společnosti prostřednictvím fúze - Gondová, Lucia; Scholleová, Hana, 1964-; Heřman, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Pro zajištění rozvoje podniku lze využít mnoha cest. Výsledkem by měl ale vždy být růst hodnoty podniku pro vlastníky. Jendou z možností rozvoje je rozhodnutí provést fúzi dvou a více podniků. Hlavním cílem, kterého by mělo být dosaženo prostřednictvím tohoto kroku, je přínos synergického efektu. Jeho výpočet se odvíjí od rozdílu ocenění mezi společností před realizací fúze a společností nástupnickou. Po zohlednění nákladů na fúzi se získá výsledná hodnota synergie. Protože je mnoho dalších možností rozvoje podniku, pro rozhodnutí, zda postoupit tento krok, mohou pomoci srovnání dosažení stejného efektu s jinými cestami. Závěrem práce je posouzení toho, zda bylo požadovaného efektu dosaženo i v konkrétním případě provedené fúze.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses