Transformace české ekonomiky - silné a slabé stránky - Tolkach, Vira (2011)
Cílem této práce je zhodnotit a analyzovat průběh transformace české ekonomiky a zejména dopad transfrormace na vývoj zahraničního obchodu a české ekonomiky. Práce je rozdělena do dvou částí. První část této práce by měla pomoci pochopit a charakterizovat proces transformace obecně. Je věnována především osvětlení jednotlivých transformačních kroků. Hlavní částí mé bakalářské práce je druhá kapitola. Cílem této kapitoly je provést analýzu vývoje zahraničního obchodu v souvislosti s procesem transformace a pokusit se zjistit, jak vývoj tohoto aspektu ovlivnil českou ekonomiku.