Systém motivace pracovníků ve společnosti FENIX CIT, a.s. - Šedivá, Petra (2011)
Úspěch každé společnosti spočívá z velké části v jejích lidských zdrojích a správně motivovaný pracovní tým dokáže pomoci společnosti k dosažení dobrých výsledků. Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu současného stavu motivace pracovníků ve společnosti Agency of Security Fenix CIT, a.s., zjištění jeho silných a slabých stránek a navržení postupů pro zlepšení motivace ve společnosti. Teoretická část představuje problematiku motivace, poskytuje přehled teorií motivace a jednotlivých motivátorů a ve svém závěru se věnuje motivačnímu programu organizace. Praktická část práce nejprve představuje společnost Agency of Security Fenix CIT, a.s. a její současný systém motivace, dále se zabývá výzkumem motivovanosti pracovníků a analyzuje získaná data. Na jejich základě jsou pak v závěru práce uvedeny návrhy na zlepšení systému motivace a spokojenosti zaměstnanců.