Vývojové tendence přímých zahraničních investic v zemích BRIC - Bříza, Pavel (2011)
Přímé zahraniční investice (PZI) hrají ve světové ekonomice významnou roli. Cílem této bakalářská práce je analyzovat toky PZI v Brazílii, Ruské federaci, Indii a Číně (společně označované jako BRIC). Země BRIC jsou v současné době považovány za nejrychleji rostoucí ekonomiky. Zlepšováním podnikatelského prostředí lákají čím dál více zahraničních investorů. V poslední době se však země staly také významným zdrojem PZI. Práce je rozdělena na tři části. První pojednává obecně o PZI, o vlivu PZI na hostitelské ekonomiky a světových tocích PZI. Druhá část je věnována představení zemí BRIC. Třetí část poskytuje přehled o tocích PZI v zemích BRIC.