Vývojové tendence přímých zahraničních investic v zemích BRIC - Bříza, Pavel; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Kotková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Přímé zahraniční investice (PZI) hrají ve světové ekonomice významnou roli. Cílem této bakalářská práce je analyzovat toky PZI v Brazílii, Ruské federaci, Indii a Číně (společně označované jako BRIC). Země BRIC jsou v současné době považovány za nejrychleji rostoucí ekonomiky. Zlepšováním podnikatelského prostředí lákají čím dál více zahraničních investorů. V poslední době se však země staly také významným zdrojem PZI. Práce je rozdělena na tři části. První pojednává obecně o PZI, o vlivu PZI na hostitelské ekonomiky a světových tocích PZI. Druhá část je věnována představení zemí BRIC. Třetí část poskytuje přehled o tocích PZI v zemích BRIC.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses