Vybrané problémy proexportní politiky České republiky - Marešová, Jana; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Froňková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Hlavním cílem práce je analýza současného stavu proexportní politiky České republiky a jejího zabezpečení z hlediska institucionálního rámce. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První kapitola se zabývá institucionálním řešením podpory exportu a jednotlivými formami podpory exportu. Tato kapitola se také blíže zabývá vývojem, charakteristikou a nabízenými produkty jednotlivých institucí státní podpory. Druhá část práce je věnována samotným problémům systému proexportní politiky České republiky a připravenosti českých exportérů využít možnosti stávajícího systému podpory exportu. Pozornost je věnována zejména problémům souvisejících s dopady světové finanční krize. Jedná se o problém poklesu odbytu na trzích EU, exportní strategie ČR a v neposlední řadě neefektivní ekonomické diplomacie České republiky.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses