Analýza hospodaření obecně prospěšných společností v konkrétních podmínkách Domova Sue Ryder, o.p.s.v letech 2006 - 2009 - Stárková, Kateřina; Takáčová, Hana, 1952-; Nováková, Štěpánka, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Hlavním cílem diplomové práce je seznámení s problematikou nestátního neziskového sektoru v České republice. První část je teoretická a věnuje se vymezení jednotlivých typů neziskových organizací a jejich právní úpravě. Dále je zde věnována pozornost účtování neziskových organizací a vymezení pojmů používaných ve spojení s neziskovými organizacemi jako například fundraising nebo samofinancování. Druhá část popisuje hospodaření konkrétní neziskové organizace, a to obecně prospěšné společnosti Domov Sue Ryder. Analyzují se zde výnosy, náklady a výsledek hospodaření Domova Sue Ryder v letech 2006 - 2009 v rozdělení na hlavní a doplňkovou činnost.
Vedoucí práce: Hana Takáčová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses