Nové trendy v cestovním ruchu z rozvinutých zemí a jejich využití pro domácí trh v praxi CK - Schlindenbuch, Petr (2011)
Cílem této diplomové práce je zmapovat nové a nastupující trendy cestovního ruchu na rozvinutých trzích a možnosti jejich aplikace na domácím trhu v praxi CK, ve které autor působí, pro její dlouhodobý a udržitelný rozvoj. Teoretická část diplomové práce je zaměřena na specifikace a rozdíly cestovních kanceláří a cestovních agentur. Specifikace ostatních subjektů cestovního ruchu jsou pro komplexnost uvedeny v příloze, stejně jako obecný popis postavení České republiky ve světovém cestovním ruchu. Praktická část obsahuje podrobnou analýzu prodejního portálu zájezdů Invia.cz, rozbor úspěšnosti zájezdů CK ve které autor působí, doporučení pro její rozšiřování a rozvoj a možné limity a rizika kterým je vystavena. Vše je doplněno o anketní šetření potvrzující či vyvracející vyvozené závěry a přinášející další poznatky pro bezproblémový chod cestovní kanceláře. Přínosem diplomové práce je detailní rozbor aktivit konkrétní cestovní kanceláře a specifická doporučení pro její zamýšlené rozšíření, která jsou podložena anketním šetřením.