Finanční řízení společnosti Flabeg Czech s.r.o. - Studená, Petra (2011)
Diplomová práce na téma Finanční řízení společnosti Flabeg Czech s.r.o. v teoretické části popisuje metody, které jsou následně aplikovány v části praktické. Cílem práce je analýza finančního zdraví podniku.Praktická část popisuje podnik jako takový, dále je vypracována anlýza odvětví, na kterém je činnost podniku závislá. Důležitou částí práce je finanční analýza a popis výkazů společnosti a důvodů jejich hlavních změn v jednotlivých letech. Významnou součástí práce je řízení pracovního kapitálu, kde jsou podrobně rozepsány procesy řízení pohledávek, zásob i krátkodobých závazků ve společnosti. K určení možného budoucího bankrotu byly vypracovány bankrotní modely a na závěr práce je přiložen finanční plán a popis cílů společnosti v následujících letech. závěrem práce jsou stanovena doporučení společnosti v oblastech, ve kterých jsou zjištěny nedostatky ve finančním řízení.