Finanční řízení společnosti Flabeg Czech s.r.o. - Studená, Petra; Kislingerová, Eva, 1950-; Janda, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce na téma Finanční řízení společnosti Flabeg Czech s.r.o. v teoretické části popisuje metody, které jsou následně aplikovány v části praktické. Cílem práce je analýza finančního zdraví podniku.Praktická část popisuje podnik jako takový, dále je vypracována anlýza odvětví, na kterém je činnost podniku závislá. Důležitou částí práce je finanční analýza a popis výkazů společnosti a důvodů jejich hlavních změn v jednotlivých letech. Významnou součástí práce je řízení pracovního kapitálu, kde jsou podrobně rozepsány procesy řízení pohledávek, zásob i krátkodobých závazků ve společnosti. K určení možného budoucího bankrotu byly vypracovány bankrotní modely a na závěr práce je přiložen finanční plán a popis cílů společnosti v následujících letech. závěrem práce jsou stanovena doporučení společnosti v oblastech, ve kterých jsou zjištěny nedostatky ve finančním řízení.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses