Finanční analýza - Dejlová, Ivana (2011)
Cílem bakalářské práce na téma "Finanční analýza" je na základě uplatnění metod finanční analýzy poznat vývoj hospodaření a finanční situace podniku MOIRA CZ, a.s. v letech 2005 až 2009. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části je vysvětlena podstata finanční analýzy a představeny využívané metody (analýza absolutních, rozdílových a poměrových ukazatelů, hodnotový ukazatel EVA, bankrotní a bonitní modely, rozklady vrcholových ukazatelů). V praktické části jsou jednotlivé metody finanční analýzy aplikovány na společnost MOIRA CZ, a.s.