Význam lidové architektury Valašska pro cestovní ruch - Janíková, Nela (2011)
Tématem této bakalářské práce je tradiční lidová architektura regionu Valašsko, práce nejprve popisuje Valašsko z hlediska cestovního ruchu a následně se zaobírá nejvýznamnějšími památkami lidové architektury v regionu. Cílem práce je analýza vybraných památek a jejich významu v rámci měst a regionu Valašsko.