Význam rozhleden ve Středočeském kraji pro cestovní ruch regionu - Křížová, Andrea; Netková, Jarmila; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Stěžejním tématem bakalářské práce jsou rozhledny a jejich využití v oblasti cestovního ruchu. Práce je rozdělena do čtyř hlavních částí, které na sebe obsahově navazují. Úvodní kapitola se věnuje obecnému vymezení oboru cestovní ruch a současným trendům cestování v České republice. Následuje kapitola zaměřující se na vybraný region Středočeského kraje z hlediska jeho postavení a odlišností v oblasti cestovního ruchu. Třetí část je věnována historickému vývoji, stavbě rozhleden a dále popisu nejznámějších rozhleden ve Středočeském kraji. V praktické části bakalářské práce byla zkoumána atraktivita 23 vybraných rozhleden a jejich potenciál pro rozvoj a růst cestovního ruchu. Analýza vyhodnocuje jednotlivé rozhledny z hlediska technických parametrů stavby, kvality poskytovaných služeb v objektu rozhledny, z hlediska informačního systému a propagace. K dokreslení současné situace rozhleden v České republice je připojen názor odborníka ve sféře rozhleden Jana Nouzy (spoluautor slavného dokumentu "Člověče, rozhlédni se"), který se formou dotazníku vyjádřil ke konkrétním nedostatkům a významu rozhleden v České republice.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses