Aplikace úlohy o pokrytí na hasební obvod stanice Ovčáry - Ulrychová, Lenka; Skočdopolová, Veronika; Kuncová, Martina, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato práce se zabývá úlohou o pokrytí, která patří do kategorie distribučních úloh lineárního programování a je možné v praxi nalézt v mnoha podobách. V klasické úloze o pokrytí se jedná o výstavbu nových obslužných stanic, tato práce je však zaměřena na již postavenou stanici a zkoumá rozhodnutí o její výstavbě, jako stanice typu JPO I, v úloze se počítá s tzv. stupni nebezpečí. Práce je založena na skutečných datech, poskytnutých Hasičským záchranným sborem Středočeského kraje. První část je zaměřena na teorii distribučních úloh, optimalizačního systému MPL, pomocí kterého je problém řešen, a čtenář se v práci dozví i něco málo z historie HZS v České republice. V další části je přidána modifikace pro prozkoumání plošného pokrytí dané oblasti, kde jsou místo stanic započítány již samotné jednotky.
Vedoucí práce: Veronika Skočdopolová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses