Vliv měnové a fiskální politiky na hospodářský cyklus - Pikhart, Zdeněk; Czesaný, Slavoj, 1940-; Rybáček, Václav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem diplomové práce je zkoumat vliv měnové a fiskální politiky na cyklickou rozkolísanost produktu a jeho dlouhodobý růst na příkladu švýcarské ekonomiky. Metodou zkoumání je analýza indikátorů měnové a fiskální politiky vztahujících se k hrubému domácímu produktu. Teoreticko-metodologická část se zaměřuje na vysvětlení teorií hospodářských cyklů, které spatřují příčinu ekonomických fluktuací v měnové a fiskální politice, dále na stabilizační funkce těchto politik a rozpracování ekonomických problémů s nimi souvisejícími. V praktické části je provedena analýza vlivu měnové a rozpočtové politiky na hospodářský cyklus Švýcarska pomocí vhodných indikátorů. Závěrečná část shrnuje nejdůležitější poznatky práce a poskytuje vhodná doporučení, která by omezila cyklickou rozkolísanost produktu a vytvořila vhodný hospodářsko-politický rámec pro fungování ekonomiky v dlouhém období.
Vedoucí práce: Slavoj Czesaný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses