SOCIÁLNÍ EKONOMIKA V ČESKÉ REPUBLICE, JEJÍ KOŘENY A DALŠÍ MOŽNÝ VÝVOJ - Leznarová, Linda; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Kubelková, Karina, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce zkoumá oblast sociální ekonomiky, v rámci níž se konkrétně zaměřuje na sociální podnikání s cílem pracovní integrace znevýhodněných skupin na trhu práce v prostředí České republiky. Cílem diplomové práce je identifikovat silná a slabá místa konceptu sociálního podnikání pracovní integrace, především z hlediska oblasti legislativy, financování a historických a kulturně společenských vlivů a vhodnosti prostředí pro jejich další rozvoj. Zvláštní pozornost je věnována vyhodnocení účelnosti vytváření pracovních míst pro znevýhodněné sociálními podniky. Za účelem nalezení možných inspirací k rozvoji či naopak problematických míst hodných vyvarování se diplomová práce zabývá i prostředím sociálního podnikání ve vybraných evropských zemích. Analytická část práce zaměřená na Českou republiku využívá informací získaných na základě dotazování se odborníků na tuto oblast či na základě sdělení poskytnutých zástupci samotných sociálních podniků. Vyústění diplomové práce představuje SWOT analýza přinášející komplexní pohled na české sociální podnikání a jeho možné příležitosti i překážky budoucího rozvoje.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses