Obchodné a kultúrne špecifiká Venezuely - Petričková, Soňa (2011)
Cieľom mojej bakalárskej práce je poskytnúť všeobecné informácie o Venezuele, zhodnotiť jej súčasnú ekonomickú situáciu a základné makroekonomické ukazatele a naznačiť ďalší možný hospodársky vývoj. Ďalej se zaoberám významom členstva Venezuely v medzinárodných organizáciách a kooperáciu s Českou republikou. Nakoniec som sa zamerala na kultúrne a obchodne odlišnosti a porovnala výsledky z prieskumu na základe Hofstedeho kultúrnych dimenzií s názormi niektorých Venezuelanov.