Cesta koruny do Eurozony - využití zkušeností Slovenské republiky - Jelínek, Tomáš (2011)
Česká republika zatím nevstoupila na rozdíl od Slovenské republiky do Eurozóny. Cílem mé bakalářské práce je podívat se na to, jak vypadá současná situace ČR ohledně přijetí eura a zároveň se věnovat právě zkušenostem SR se zavedením této měny. První kapitola popisuje historický vývoj měnové integrace v Evropě od poválečných let až po realizaci poslední fáze projektu HMU. Druhá část se věnuje celému procesu zavedení eura na Slovensku. Poslední třetí kapitola pojednává o cestě české koruny do Eurozóny.