Exportní příležitosti na trhy pobaltských zemí - Chroboček, Jakub (2011)
Cílem této práce je analýza příležitostí pro české exportéry a jejich výrobky na trhy pobaltských republik -- Litvy, Lotyšska a Estonska. V první části se zabývám základní ekonomickou charakteristikou těchto států, jejich prudkým ekonomickým růstem až do nástupu ekonomické krize v roce 2008 i důsledky, které tato krize přinesla. V následující kapitole rozebírám vzájemné česko-pobaltské vztahy, především vzájemnou výměnu zboží a služeb, dále také vývoj vzájemných diplomatických vztahů s těmito třemi státy. V poslední části informuji o podnikatelském prostředí v pobaltských republikách a odvětvích se silným exportním potenciálem pro výrobky z ČR do Litvy, Lotyšska a Estonska.