Exportní příležitosti na trhy pobaltských zemí - Chroboček, Jakub; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem této práce je analýza příležitostí pro české exportéry a jejich výrobky na trhy pobaltských republik -- Litvy, Lotyšska a Estonska. V první části se zabývám základní ekonomickou charakteristikou těchto států, jejich prudkým ekonomickým růstem až do nástupu ekonomické krize v roce 2008 i důsledky, které tato krize přinesla. V následující kapitole rozebírám vzájemné česko-pobaltské vztahy, především vzájemnou výměnu zboží a služeb, dále také vývoj vzájemných diplomatických vztahů s těmito třemi státy. V poslední části informuji o podnikatelském prostředí v pobaltských republikách a odvětvích se silným exportním potenciálem pro výrobky z ČR do Litvy, Lotyšska a Estonska.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses