Analýza strategií hedžových fondů - Deckert, Gabriel; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Mládek, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou strategií hedžových fondů. První část je věnována úvodu do kolektivního investování, podílovým fondům a investičním fondům. Čtenář zde nalezne důvody proč investovat kolektivně, ale také jaká úskalí s sebou tento způsob nakládání s finančními prostředky přináší. Druhá část se zaměřuje na investiční přístupy čtyř základních strategií: globální makroekonomické strategie, směrové strategie, událostní strategie a arbitrážní strategie, přičemž použitá klasifikace využívá nejrozšířenějších databází finančních zprostředkovatelů. Strategie jsou dále rozčleněny na podkategorie, a u každé strategie je vysvětlen její princip. Následně je charakterizován speciální typ hedžového fondu fond fondů. V závěru práce je porovnávána návratnost jednotlivých strategií v různých tržních podmínkách.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses