Exportní strategie společnosti Nal von Minden - Helikar, Vojtěch; Malý, Josef, 1958-; Taušer, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práce na téma Exportní strategie společnosti Nal von Minden je rozdělena do 5 hlavních částí. První kapitola analyzuje ekonomickou situaci na německém trhu v období od druhé poloviny roku 2008 do konce roku 2009 a prezentuje prognózy dopadů jednotlivých kroků, které měly vést k podpoře ekonomiky. Druhá kapitola představuje německou společnost Nal von Minden GmbH, její organizační strukturu, profil firmy i analýzu produktového portfolia. Exportní teorie zahrnující přehled zásadních důvodů firem k exportu, formy vstupu na zahraniční trhy i její načasování je obsahem třetí kapitoly. Aplikování exportní teorie do praxe v rámci společnosti Nal von Minden GmbH je zahrnuto v kapitole čtvrté. Kapitola pojednává o společnosti Nal von Minden přičemž důležitost je kladena na export, její komunikační strategii i zahraniční odběratele. V páté kapitole je zpracována PEST i SWOT analýza trhů České republiky a Portugalska. Jelikož společnost vstoupila přibližně ve stejném období na oba zahraniční trhy, je možné podrobně analyzovat faktory ovlivňující vstup na tyto trhy.
Vedoucí práce: Josef Malý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses