Analýza aktivit firmy Polpur s.r.o. na zahraničních trzích a návrh optimalizace vstupu na nové trhy - Sýkora, Marek; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Hudečková, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá rozborem aktivit firmy Polpur s.r.o. (firma vyrábí nástroje na broušení a leštění především ve sklářském a bižuterním průmyslu) na zahraničních trzích a dále pak návrhem jak optimalizovat vstup na nové trhy. V první části je představena firma, její historie, portfolio produktů a také to jak se firma prezentuje. Dále je za pomoci SWOT analýzy zhodnocena pozice firmy na domácím trhu. V druhé části je vymezen rozsah současných aktivit firmy Polpur s.r.o. na zahraničních trzích. Ty jsou následně zhodnoceny a je navrhnuto jak tyto aktivity optimalizovat. Třetí kapitola krátce popisuje význam nově otevřeného internetového obchodu na domácím trhu a na zahraničních trzích. V další části vymezuje práce faktory, které jsou rozhodující pro firmu Polpur s.r.o. při vstupu na zahraniční trh. Obsahem čtvrté kapitoly je výběr a následná PEST analýza země vhodné pro vstup. Vybranou zemí je, z pohledu firmy Polpur s.r.o. perspektivní země, Írán. V závěrečné části práce jsou nejprve zmíněny možné formy vstupu na zahraniční trhy a následně je demonstrován návrh optimalizace vstupu na zahraniční trhy na vybrané zemi za pomoci vybrané formy vstupu a vlastních doporučení autora.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses