Optimalizace prodeje jízdních dokladů v železniční stanici Praha hlavní nádraží - Kuběnová, Eva; Zelený, Lubomír; Prokop, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zabývá prodejem jízdních dokladů v železniční stanici Praha hlavní nádraží. Jejím cílem je podat konkrétní rady a doporučení k zefektivnění prodeje jízdních dokladů na základě analýz poskytnutých dat. Řeší vyhodnocení objemu prodaných jízdních dokladů v daném časovém úseku s přihlédnutím k počtu otevřených pokladen a spolu s analýzou vytížení distribučních kanálů tak tvoří podklad pro utvoření závěrů. Hlavním nástrojem analýzy dat byl využit nástroj MS Excel, za jehož pomoci byly vytvořeny přehledné grafy a tabulky, které byly základem pro závěrečná doporučení. Předpokladem pro kvalitní doporučení je znalost platné legislativy, především pracovně právních vztahů, které jsou uváděny v teoretické části. Hlavním výstupem diplomové práce je úprava a optimalizace stávajícího systému odbavení cestujících v ČD Centru v železniční stanici Praha hlavní nádraží.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses