Analýza systému zamestnaneckých výhod - Sabolová, Anna (2011)
Hlavným cieľom tejto bakalárskej práce je predstaviť súčasnú ponuku zamestnaneckých výhod spoločnosti XY pôsobiacej v oblasti informačných technológii (spoločnosť si nepriala byť menovaná) a na základe dotazníkového šetrenia posúdiť systém zamestnaneckých výhod tejto spoločnosti z hľadiska jeho predností a prípadných nedostatkov. Táto bakalárska práca je rozdelená do dvoch častí. Teoretická časť je zameraná na odmeňovanie zamestnancov a začlenenie zamestnaneckých výhod do systému odmeňovania spoločnosti. Vymedzuje tiež pojem zamestnanecké výhody, ich členenie a význam. V závere teoretickej časti sú popísané súčasné trendy zamestnaneckých výhod v Českej republike vychádzajúce z prieskumu spoločnosti Robert Half International. V praktickej časti je predstavená súčasná ponuka zamestnaneckých výhod spoločnosti XY, a zároveň výsledky dotazníkového šetrenia, ktoré bolo realizované v tejto spoločnosti. Jeho cieľom bolo zhodnotiť informovanosť a spokojnosť zamestnancov a v prípade potreby navrhnúť opatrenia vedúce k optimalizácii systému. Z výsledkov šetrenia vyplýva, že prevažná časť zamestnancov spoločnosti XY je dobre informovaná o svojich možnostiach a je s aktuálnou ponukou spokojná. Návrhy na zmeny sú uvedené v závere práce.