Srovnávací analýza organizační architekrury zahraničních a českých nadnárodních organizací (na příkladu společností Coca Cola, Pepsi Cola a Kofola) - Jurka, Petr; Malý, Milan, 1936-; Theodor, Michal, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Práce vysvětluje teoretické pojmy nadnárodní korporace, organizování, jednotlivé typy organizačních struktur a ukazatele používané pro analýzu organizačních struktur. V praktické části autor popisuje struktury společností Coca Cola, PepsiCo a Kofola, analyzuje zvolené ukazatele pro jednotlivé společnosti a zaměřuje se také na podobné a odlišné znaky organizačních struktur těchto společností. V závěru autor vytváří obecné závěry a doporučení pro společnosti, které chtějí expandovat na zahraniční trhy, nebo již na těchto trzích podnikají a uvažují o změně organizační struktury. Organizační struktury analyzovaných nadnárodních společností pro ně mohou představovat inspiraci.
Vedoucí práce: Milan Malý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses