Obchodní a kulturní specifika Haiti a Dominikánské republiky - Klimeš, Jan; Müllerová, Františka, 1948-; Korandová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalářská práce pojednává o problematice Haiti a Dominikánské republiky z pohledu obchodních a kulturních specifik. Téma bylo zvoleno kvůli značným odlišnostem obou států, jak v kultuře, tak i v ekonomice. Dalším důvodem byla návštěva autora ostrova Hispaniola po dobu jednoho měsíce, která v něm zanechala smíšené pocity. Výrazná odlišnost ve vyspělosti obou zemí a zejména chudoba na Haiti jsou v průběhu celé práce rozebrány a následně jsou nastíněny další možné postupy pro zvýšení standartu a lepší budoucnosti. Práce se zabývá nejprve historickým vývojem, poté je rozdělena na dvě části. První část je věnována Haiti a druhá část Dominikánské republice, kdy je přiblížena z různých úhlů pohledu hospodářská situace, vztahy s Českou republikou, kulturní specifika a aktuální dění. Další pokrok obou států na ostrově Hispaniola by byl nejen úspěchem samotného teritoria, ale i úspěchem celé naší civilizace.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses