Adaptace a vzdělávání zaměstnanců v rezortu ministerstva obrany - Maňas, Roman (2011)
Cílem diplomové práce s názvem "Výchova a vzdělávání zaměstnanců v rezortu MO" je analyzovat současné personální činnosti ve zkoumaném rezortu a stanovit jejich předpokládaný vývoj. V úvodní části je analyzován rezort ministerstva obrany po strukturní a legislativní stránce. Dále je analyzován personál a požadavky na něj kladené. V závěru diplomové práce jsou analyzovány motivační faktory nově příchozích zaměstnanců. Práce obsahuje doporučené metody pro řešení aktuální situace i metody orientované na dlouhodobý vývoj personální činnosti.