Podnikatelský plán - Daněk, Michal (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá sestavením podnikatelského plánu pro stánek s rychlým občerstvením umístěným v historickém centru Prahy, který spolupracuje s vybranou českou restaurací. Účelem této práce je zjištění, zda je daný podnikatelský nápad proveditelný, co vše je potřeba pro realizaci a zda by projekt mohl být ekonomicky životaschopný. Cílem je rovněž zmapování problematiky stánkového prodeje v historickém centru Prahy a odhalení mezer na trhu. Pro získávání informací je v této práci používáno především výzkumu v terénu. Pozorováním konkurence a vývoje počtu turistů v Praze je sestaven odhad poptávky, na základě kterého je dále odvozen objem přepokládaných tržeb. Sestavením finančního plánu je dosaženo závěru, že stánek s rychlým občerstvením prodávající originální český pokrm je ekonomicky zajímavým projektem.