Postavenie a vplyv IATA na rozvoj leteckej dopravy - Ďuraňa, Tomáš (2011)
Bakalárska práca na začiatku stručne vymedzuje leteckú dopravu v rámci celého odvetvia dopravy. Zameriava sa na inštitúcie zaoberajúce sa rozvojom a podporou leteckej dopravy na medzinárodnej úrovni a to hlavne organizácii IATA, ktorej je práca venovaná. Charakterizuje jej postavenie a popisuje vplyv jej činností a opatrení na letecký priemysel.