Řízení projektů - praktická aplikace - výstavba kanalizace - Rejmanová, Veronika (2011)
Cílem této bakalářské práce je především vytvořit plán reálného projektu výstavby kanalizace v obci Proseč pomocí programu MS Project 2007. V úvodní teoretické části je vysvětlena základní terminologie používaná při řízení projektů, dále jsou popsány důležité analýzy, které jsou při řízení projektů využívány. Popsána je i metoda CPM, jedna z metod síťové analýzy. V neposlední řadě je představen program MS Project, ve kterém lze zpracovávat projekty. Praktická část této práce slouží k bližšímu seznámení se s problematikou reálné výstavby kanalizace. Vyskytnou se problémy při plánování projektu, kde se určitá skupina činností mnohokrát opakuje. Bude nutné zvolit dvě různé metody plánování. Je provedena analýza zdrojů, časová analýza a nákladová analýza.