Obchodní a kulturní specifika Indie - Schánová, Petra; Müllerová, Františka, 1948-; Korandová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce si klade za cíl přiblížit indické hospodářství v celém komplexu vlivů, které jej formují. V první části je nastíněno zeměpisné, historické a kulturní pozadí, důležité pro formování dnešní podoby indické ekonomiky. Druhá část se snaží přiblížit fakt, že bez znalosti kulturních odlišností nemusí být ekonomická spolupráce vždy úspěšná. Navazující kapitola zasazuje Indii do prostředí mezinárodních obchodních vztahů a zmiňuje mj. spolupráci s Českou republikou. Na závěr se podíváme na Indii z pohledu celosvětového hospodářství jako na zemi s velkými ekonomickými ambicemi.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses